DIES D'HIVERN A VIC

Rosa M. Rubio
Pensant en un inici de desembreLa ciutat es desperta sota la boira que humiteja les teulades. Els carrerons fan olor a espelma amb essència d'espígol. El fred cala els ossos. El teu rostre amb prou feines dibuixa un somriure, tens por que les dents et quedin glaçades. Caldrà esperar a les dotze per descobrir que el dia és clar quan el sol es digna a visitar-nos. He sortit de casa deixant la llar de foc encesa amb el caliu a flor de pell. Vull visitar aquella esglesiola de la que em vas parlar, d'estil neoclàssic i de façana austera. Pujarem per aquells carrers estrets, grisos i antics fins arribar al Temple Romà... - Ei, aquest capitell em recorda les runes de la Grècia clàssica, deixa'm fotografiar-lo. Mira, també aquí hi ha l’edifici del qual t’havia parlat, la Casa Masferrer que és d’estil modernista. Un dia la vaig visitar per dins i a tu t’hauria agradat, també. Acarono el teu rostre amb les meves mans fredes, aquesta boira em provoca un cert enyor dels temps passats, malgrat el fred capto la màgia i el misteri que provoca la recerca d’escalfor, de calidesa en els records...en el contacte de la pell malgrat els guants. - Bé, ja saps que em motiven molt les visites culturals per la ciutat. Ja han quedat enrere els dies de mercat medieval i la gentada ha tornat al seu lloc: a casa, a la feina, als afers quotidians. Ara tan sols deambulen pels carrers els que han de fer alguna gestió o els que, com tu i jo, busquen la solitud dels espais plens de passat: som dos eremites de la història. Caminem una mica més i arribem fins a Plaça a visitar més edificis modernistes i a prendre quelcom calentet fins que el sol es digni a sortir tímidament al migdia, com fa cada dia. -Si, ja sé que existeix el sol més enllà d'aquesta Plana, però costa tant recordar-ho!...com deia aquell noi amb qui vam coincidir: “ja vindrà la primavera i el sol escalfarà, la boira s’evaporarà i el fred s’anirà”. Asseguts a la cafeteria, davant una tassa de cafè fumejant, em somric i un pensament m’envolta, una vegada més, s’instal·la rialler dient-me que m’agraden els dies d’hivern si van associats al temps era temps... mentre tu somrius i et brillen els ulls escoltant com jo t’explico històries de biografies femenines. -Vols saber alguna cosa més de Misia, la primera dona d’en Josep Maria Sert? Si vols, t’explico l’entorn social d’aquesta dona en el Paris de la Belle Époque i com es van conèixer tots dos...


Hello,


During the last 6 months we've been notifying you regarding the deprecation of our old SSL serving system.
As it's the last month to make the change (service will go down August 1st 2020),
please make sure you point your domains to our new SSL service by updating their DNS records, according to the folllowing configuration:


TypeNameValue
A@34.96.116.138
CNAMEwwwim-router-service.com


Once you'll update the DNS records, this popup won't show-up. This would mean that your site is being served from our new SSL service.


Please click here for a complete guide

Thanks.