Núria Escala Castells

Entre la Ciutat i jo sempre ha existit una història d’amor. Qui és que no es deixa seduir per una ciutat oberta i en permanent transformació?

Una ciutat polièdrica al voltant d’un mateix nucli vital i ancestral. Amb una història sagrada al darrera i no parlo especialment de religió, sinó d’espiritualitat profunda bressol de filòsofs, pensadors, historiadors, astrònoms, literats i poetes. Vic, bressol de sants i santes. Uns a l’altar d’altres terra a terra amb la terra i la suor de sol a sol per extreure’n els seus fruits.


Desitjava una ciutat a la mesura humana i la vaig trobar, sabent que a la vida res és per atzar.

Més endavant va ser “Vic, ciutat saludable”. Després “Vic, ciutat amiga de la gent gran”, “Vic, ciutat solidària”. És “Ciutat Universitària”. I és des de fà 21 anys, “Vic, ciutat Castellera”. I actualment podem trobar-hi un espai nou de presència ciutadana “Els Amics de la Ciutat de Vic”.

De fet Vic és moltes coses alhora. Se li pot posar noms, definir característiques i dinàmiques varies però l’important és la seva essència on un passat preuat i un present emprenedor s’amalgamen per construir el futur a traves les persones (de la ciutadania), i de les entitats socials vives i responsables del benestar (bé comú) de la ciutadania.


Vic calidoscopi de cultures. La suma de la diversitat per tal d’enriquir el Comú, al conjunt. La ciutat de tots i per tots i cadascun dels ciutadans que hi habiten. Des dels més petits als més grans.


M’estimo la meva ciutat. Hi he rigut i també hi he plorat. He viscut amb el cor ample i a cops encongit. Això és la vida. Aquesta ciutat oberta i acollidora ha set per mi el teló de fons de cada moment viscut.

La ciutat per mi, emana seguretat, sobretot protecció i embolcall discret i silenciós, malgrat el ressò de la seva presència es faci notar. I quan te n’allunyes es troba a faltar.


M’agrada caminar per la ciutat. Fer-ho amb sentiment de pertinença és un luxe que m’allibera i obre la meva ment a un fantasieig entre la poesia, la música, la tendresa i les relacions personals del passat i el present aquí i més enllà. Caminant observant et fa descobrir de nou cada racó de la ciutat, cada olor i cada color. De ben segur que l’espai que m’envolta i que sento com a propi no és solament un espai físic, sinó un espai del cor que traspassa la pell fent contacte amb les persones que estimo i alhora també amb les que hi habiten.


Dit això no tinc paraules per agrair a la Ciutat de Vic, citta aperta, l’acompanyament i el mestratge que m’ha donat al llarg del temps i que em continua donant...

“La terra ens fa esperar fins a gaudir dels fruits de cada estació, però nosaltres podem recollir a cada instant els fruits de l’amistat”


Demòfil de Tespias (480 abans de Crist)
Hello,


During the last 6 months we've been notifying you regarding the deprecation of our old SSL serving system.
As it's the last month to make the change (service will go down August 1st 2020),
please make sure you point your domains to our new SSL service by updating their DNS records, according to the folllowing configuration:


TypeNameValue
A@34.96.116.138
CNAMEwwwim-router-service.com


Once you'll update the DNS records, this popup won't show-up. This would mean that your site is being served from our new SSL service.


Please click here for a complete guide

Thanks.